Eerste behandeling / intake

De eerste keer dat u bij mij in in de praktijk in Doetinchem komt, neem ik een intake gesprek af.
Ik zal een uitgebreid aantal vragen stellen die me helpen om een goed beeld te vormen van wat er aan de hand is.
Sommige vragen lijken voor u misschien niets of weinig te maken te hebben met de klacht maar helpen mij wel om tot een goede diagnose te komen. Ook zal ik naar de tong kijken en beide polsen voelen. Het is dan ook van belang dat u 24 uur voor de behandeling niet uw tong poetst en vlak voor de behandeling geen koffie of rode wijn drinkt.

Meteen na de intake wordt er een korte behandeling gedaan. Dit geheel zal een uur tot anderhalf uur duren.
Voor de vervolgbehandelingen kunt u rekenen op drie kwartier tot een uur.

De behandeling

De acupunctuurbehandeling vindt plaats door het plaatsen van steriele dunne naaldjes in de huid welke nauwelijks tot niet voelbaar zijn. Het aantal naaldjes en waar deze geplaatst worden is afhankelijk van de klacht(en).

Kleding

Acupunctuur wordt direct op de huid toegepast, het kan daarom noodzakelijk zijn dat u zich gedeeltelijk dient te ontkleden, het ondergoed blijft aan. Waar mogelijk wordt de huid bedekt met handdoeken om afkoeling tegen te gaan en U zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Hoe vaak en hoeveel behandelen

Dit verschilt per persoon maar over het algemeen is binnen 3 tot 5 behandelingen duidelijk een verbetering merkbaar, of is de klacht verholpen. Afhankelijk van de klacht en het herstel worden het aantal behandelingen vastgesteld.

Behandeling in combinatie met andere behandelmethoden

De gebruikte behandelmethoden hebben geen of een zeer laag risico op complicaties.
De behandelingen zijn daarom goed te combineren met de reguliere behandelmethoden door een huisarts of specialist.
Vaak is een combinatie zelfs gunstig voor genezing en het herstel. Ook behandelingen met andere natuurgeneeskundige behandelingen zijn geen probleem.
In een behandeltraject worden nooit beslissingen genomen over verandering van medicijngebruik. Dit vindt altijd plaats door of in overleg met de behandelende arts.