Cursussen

De Reiki cursus is opgebouwd uit verschillende graden.
Het is heel goed mogelijk om alleen Reiki 1 te doen, maar alleen Reiki 2 gaat niet, omdat daarvoor de kennis die is opgedaan tijdens de Reiki 1 cursus nodig is. 

Eerste graad (Reiki 1)

Tijdens deze cursus maak je kennis met Reiki en leer je hoe je het kan gebruiken bij jezelf en bij anderen.
In de eerste graad ontvang je een viertal afstemmingen die ervoor zorgen dat je de universele levensenergie kan overdragen en waarmee het kanaal voor de doorgifte van deze universele levensenergie gereactiveerd wordt. Tijdens deze cursus krijg je les in de beginselen van Reiki en worden de diverse handposities aangeleerd. Tijdens het weekend zal je je mede cursisten behandelen en zelf ook behandelingen ondergaan. Er is genoeg ruimte en tijd om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.
Deze cursus wordt gehouden in een weekend, dus de zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur of op vier avonden verdeeld over twee weken van 19.00 uur tot 22.00 uur.
De kosten voor deze cursus zijn €125,00

Tweede graad (Reiki 2)

In de tweede graad worden een drietal symbolen geactiveerd die ervoor zorgen dat het doorgiftekanaal en daarmee dus de reikwijdte van Reiki wordt vergroot. In de cursus voor de tweede graad word je geleerd om op afstand te genezen. Daartoe word je leerling een aantal symbolen aangeleerd, waarmee je Reiki op afstand kan toepassen en waarmee je emotioneel kan genezen. Afstand wordt niet alleen ruimtelijk opgevat, maar ook in tijd. Er wordt duidelijk uitgelegd wat de symbolen zijn en hoe je ze kunt gebruiken en we gaan er samen mee aan de slag. Na de cursus krijg je informatie mee over de symbolen. 
Deze cursus bestaat uit drie dagdelen. Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en de zondag van 10.00 uur tot 13.00 uur of op drie avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur.
De kosten voor deze cursus zijn € 200,00

Derde graad (Reiki 3)

De derde graad is opgedeeld in twee delen, A en B.
3a) Met het bereiken van de graad 3A is men aspirant-master of innerlijk master. Je ontvangt dan het mastersymbool waardoor de Reiki energie optimaal is. Na deze cursus is de energie erg sterk en kan je mensen korter behandelen met hetzelfde resultaat. Ook krijg je meer "gereerdschappen"om mee te werken en leer je om jezelf af te schermen voor de klachten van de mensen die je behandelt. Een Reiki behandeling mag jezelf nooit energie kosten.
3b) Bij het bereiken van de graad 3B krijgt men de titel uitvoerend master. Dit is een cursus die geschikt is voor mensen die al langer Reiki 3a hebben en het veel gebruiken. Je leert tijdens deze cursus hoe je zelf mensen in kunt wijden in Reiki. Deze cursus bestaat uit gesprekken, oefeningen en behandelingen geven en ook praktisch uit "hoe bouw je een cursus op". Als je er helemaal klaar voor bent ontvang je de laatste inwijding en ben je Reiki master en kan je zelf ook cursussen gaan geven.
Bij belangstelling zijn de kosten opvraagbaar.